Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави
Коментари Харесай

Хамилтън с най-добро време в първата тренировка на Яс Марина

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави с най-хубаво време в първата свободна подготовка преди надпреварата за Голямата премия на Абу Даби, финален кръг за сезон 2022.

Британецът, който кара за Мерцедес, завъртя най-бърза обиколка на пистата " Яс Марина " за 1:26.633 минути. Втори остана съотборникът и съотечественик на Хамилтън Джордж Ръсел, който бе по-бавен единствено с 0.220 секунди.

Трето време в обедната сесия реализира водачът на Ферари Шарл Льоклер. Монегасецът изостана с 0.255 секунди от резултата на Хамилтън.

Четвъртата и петата позиция в тренировката останаха за водачите на Ред Бул Серхио Перес (+0.334 секунди) и Лиъм Лоусън (+0.568 секунди). Новозеландецът Лоусън, който зае мястото на осигурилия си предварително втора международна купа Макс Ферстапен, бе един от петимата водачи от Формула 2, които взеха присъединяване в днешната подготовка. Освен новозеландеца присъединяване в тренировката взеха още Роберт Шварцман, Роберт Кубица, Логан Сарджънт, Пиетри Фитипалди, Пато О'Уорд, Джак Дуън и Фелипе Другович. Те замениха надлежно Карлос Сайнц, Гуаню Джоу, Никола Латифи, Мик Шумахер, Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Ланс Строл в тимовете на Ферари, Алфа Ромео, Уилямс, Хаас, Макларън, Алпин и Астън Мартин. 

От тях О'Уорд, Дуън и Сарджънт имаха проблеми в хода на тренировката, като за О'Уорд и Дуън те бяха механически, а бъдещият титуляр на Уилямс се завъртя на първия завой в средата на сесията. Американецът имаше лек контакт със стената, само че съумя да продължи с присъединяване си в сесията и да покрие нужните 100 километра, с цел да получи още една суперлиценз точка, което да го приближи до приемането на суперлиценза, който ще му би трябвало, с цел да започва във Формула 1 следващата година. 

Logan Sargeant in a spin during FP1
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР