Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да
Коментари Харесай

Хамилтън става акционер в Манчестър Юнайтед?

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън може да стане акционер във футболния клуб Манчестър Юнайтед, това твърди английското издание Mirror.

През предходната година британецът, който кардинално е почитател на Арсенал, се опита да закупи и отбора на Челси, откакто той бе лишен от Роман Абромович поради съветската военна инвазия в Украйна. В последна сметка лондонският клуб бе закупен от американски консорциум, отпред с Тод Боели.
 Челси публично с нов притежател от понеделник Челси публично с нов притежател от понеделник
Според информацията на Mirror Хамилтън ще се причисли към сър Джим Радклиф (главен изпълнителен шеф на INEOS) в опита за закупуване на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър. Американската фамилия е притежател на надзорен пакет акции в клуба от Мончестър от 2005 година насам, само че неотдавна разгласи желанията си да се раздели с „ Червените дяволи “.
 Официално: Манчестър Юнайтед към този момент се продава Официално: Манчестър Юнайтед към този момент се продава
През предходната година представител на Джим Радклиф съобщи пред Times, че в случай че клубът се продава, то английският милиардер несъмнено е евентуален покупател. В момента той е притежател на 33% от отбора на Мерцедес, за който се състезава и Хамилтън.

Самият седемкратен международен първенец също съобщи, че би се радвал в случай че стане сътрудник в тази случка на Радклиф. През предходната година Хамилтън стана акционер в тима от Националната футболна лига на Съединени американски щати Денвър Бронкос.
 Люис Хамилтън стана съсобственик на тим от НФЛ Люис Хамилтън стана съсобственик на тим от НФЛ
„ Джим ми е началник, само че и сътрудник. Бих споделил, че ние сме повече сътрудници, тъй като сме дружно в това и ще се веселя, в случай че в бъдеще аз мога да направя и други неща с Джим, да изградя нещо с него. Не знам къде и какво тъкмо ще бъде това, тъй че не мога да разяснява.

„ Той не ми е звънял да ме пита дали желая да съм част от това. Но аз желая да съм от ден на ден и повече замесен в спортните тимове, тъй като имам вяра, че прекомерно малко от тях има чернокожи притежатели. Като цяло има липса на посланичество на чернокожите в света на спорта “, сподели Хамилтън.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР