Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се доближи максимално до лидера

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се доближи максимално до лидера
Коментари Харесай

Хамилтън доближи Верстапен след победа в Катар

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън се приближи оптимално до водача в генералното класиране при водачите Макс Верстапен, откакто записа втора поредна победа във Формула 1 и завоюва Гран при на Катар.
На пистата " Лосаил " в Доха английският водач на Мерцедес започва от полпозишън и сподели доста солидно каране, с цел да не остави никакви подозрения, че ще вземе триумфа през днешния ден, до момента в който Верстапен, който поради наказване потегли от седмо място, направи всичко допустимо, с цел да минимизира вредите. Нидерландецът съумя да се изкачи до второто място със своя Ред Бул, а в самия завършек на надпреварата сграбчи и спомагателната точка за най-бърза обиколка за деня. На почетната стъбличка през днешния ден се качи и ветеранът от отбора на Алпайн и повторен международен първенец Фернандо Алонсо от Испания.

По този метод задатъкът на Верстапен на върха в класирането пред Хамилтън към този момент е единствено осем точки, а до края на сезона остават още два старта - Гран при на Саудитска Арабия на 5 декември и Гран при на Бахрейн седмица по-късно.
" В последна сметка през днешния ден се получи много леко съревнование, тимът свърши страхотна работа, тъй като през днешния ден в действителност се нуждаехме от тези точки. Да запиша следващи победи е ужасно възприятие и ни слага в добра позиция за последните два старта ", показа Хамилтън след триумфа си.
Предварителните упования са, че Мерцедес ще продължи да има по-добра скорост и в Саудитска Арабия, само че колата на Ред Бул ще бъде по-бърза за финала на сезона в Бахрейн, което прави борбата за купата още по-интересна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР