Седемкратният световен шампион и защитаващ титлата си от миналия сезон

...
Седемкратният световен шампион и защитаващ титлата си от миналия сезон
Коментари Харесай

Ожие спечели ралито в Кения

Седемкратният международен първенец и защитаващ купата си от предишния сезон Себастиан Ожие от Франция с Тойота Ярис завоюва за първи път в кариерата си автомобилното рали Сафари в Кения.

Състезанието беше включено в календара на международния шампионат след 19-годишно спиране, а Ожие победи в 18-е скоростни прави с време 3:18:11.3 часа, с цел да запише четвърта победа за сезона и общо 53-а в кариерата си.

Той се възползва от отпадането на водача Тиери Ньовил с Хюндай i20 в последния ден на конкуренцията. Ньовил имаше задатък от към минута на върха на класирането, само че още в първата от последните пет скоростни прави през днешния ден удари камък на пътя и повреди съществено окачването на автомобила си, поради което беше заставен да се откаже.

Японецът Такамото Кацута с Тойота Ярис, който започва втори, кара по-предпазливо и резервира позиция си на 21.8 секунди зад Ожие, като по този метод за първи път заслужи място на подиума.

Трети на 1:09.5 минута финишира международният първенец през 2019 година От Танак от Естония с Хюндай i20.

Британецът Елфин Евънс с "Тойота Ярис " имаше механически проблеми в първия ден и изостана доста. В последна сметка той приключи десети на повече от 49 минути зад спечелилия.

Ожие води решително в генералното класиране за сезона след шест надпревари със 133 точки. Евънс е втори с 99 точки, а Ньовил е трети със 77 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР