Седемкратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак

...
Седемкратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак
Коментари Харесай

Джокович си осигури юбилеен дуел с Федерер

Седемкратният първенец от Откритото състезание на Австралия по тенис Новак Джокович се класира за осмия си полуфинал в Мелбърн, където ще се изправи против Роджър Федерер.

Световният номер 2 продължава отбраната на купата си след победа с 6:4, 6:3, 7:6(1) над №32 в схемата Милош Раонич (Канада) за по-малко от три часа игра на " Род Лейвър Арина ".
Федерер избави 7 мачбола и пречупи Тенис Сандгрен Швейцарецът е на полуфинал в Мелбърн
Сърбинът се ориентира бързо и откри отговор на бомбените сервиси на канадеца, като имаше общо пет благоприятни условия за пробив. В десетия гейм на сета Раонич се пропука и по този начин 32-годишният Джокович завоюва първата част.

Снимка: Reuters

В идващия сет сърбинът реализира пробив за 3:1 и до края не разреши на родения в Подгорица Милош да го заплаши.

В третата част Новак изиска медицински таймаут поради проблем с контактните лещи при 4:4. След това Раонич отрази четири скрити мачбола в 11-ия гейм с гръмотевични сервиси от адвантидж полето. Стигна се до тайбрек, а в него седемкратният първенец поведе с 5:1 точки при промяната на половините на игрището. Веднага по-късно се добра до пет мачпойнта и осъществя още първия след топка на канадеца в мрежата.

Сърбинът завърши с 29 печеливши удари и 14 непредизвикани неточности. Раонич записа 48 уинъра (18 аса) и също толкоз неточности (6 двойни).

Снимка: Reuters

Джокович и Федерер ще се срещнат за 50-и път. Сърбинът води с 26-23 победи. В последния мач обаче швейцарецът завоюва с 6:4, 6:3 на финалите на АТР в Лондон през ноември 2019 година.

Двамата се играли общо четири мача в Австралия. От тях Маестрото е спечелил единствено първия през 2007-а. След това сърбинът записа три победи – все на полуфинали, като последната пристигна през 2016 година в четири сета.

До момента всякога, в който Джокович преодолее Федерер в Мелбърн, печели купата на Откритото състезание на Австралия - 2008, 2011 и 2016 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР