Седемкратният шампион на Уимбълдън Новак Джокович ще се изправи срещу

...
Седемкратният шампион на Уимбълдън Новак Джокович ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Джокович срещу Алкарас на финала в Лондон

Седемкратният първенец на Уимбълдън Новак Джокович ще се изправи против във финала на шампионата. Сърбинът победи Яник Синер след 6-3, 6-4, 7-6(4) за 2:47 часа. Така Джокович реализира 34-та поредна победа в Лондон.

Ноле направи по един пробив в първите два сета и не загуби подаването си. В третата част пробиви нямаше, а Синер пропиля два сетбола в десетия гейм. След това в тайбрека италианецът поведе с 3:1, само че Джокович взе идващите три точки, с цел да направи поврат 4:3. Синер изравни 4:4, след което с нови три точки сърбинът затвори мача.

За Ноле това е рекорден 35-и край от Шлема. Ако завоюва купата той ще се изравни с Роджър Федерер с по осем трофея в Лондон. И ще вземе общо 24-а купа от Големия шлем.

Карлос Алкарас за първи път в кариерата си доближи до финала на Уимбълдън. Поставеният под номер 1 испанец победи елементарно третия в схемата Даниил Медведев след 6-3, 6-3, 6-3 за 1:50 часа.

„ За мен това е една сбъдната фантазия. Все още не мога да допускам. Този миг е извънредно специфичен за мен и моето семейство. Изпитах известно проблеми да затворя мача, не бях толкоз концентиран, а Даниил се бори доста. Той е потвърден войник и доста добър тенисист. Трябваше да остана фокусиран до края и да запазя моя жанр на игра, мисля, че най-после съумях “, сподели Алкарас след успеха.

Последният мач сред Джокович и Алкарас беше на полуфиналите на Ролан Гарос на 9 юни. Тогава сърбинът завоюва след 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. Алкарас пък беше малтретиран от крампи в последните два сета.

„ Всички знаят, че той е легенда. Ще бъде доста мъчно, само че ще се боря. Ще остана правилен на себе си, ще продължа да имам вяра в моите качества. Джокович е непобеден на Централния корт тук от 2013 година, само че аз съм подготвен. Това е край, не би трябвало да се страхуваш, би трябвало да бъдеш самоуверен “, добави испанецът.

Sealed in extraordinary fashion
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР