Седемкратният шампион на Словакия Жилина разкри, че фалира заради пандемията

...
Седемкратният шампион на Словакия Жилина разкри, че фалира заради пандемията
Коментари Харесай

Кошмар на Левски обяви фалит заради коронавируса

Седемкратният първенец на Словакия Жилина разкри, че банкрутира поради пандемията от ковид. На формалния си уебсайт клубът заяви, че от 1 април влиза в процедура по разпродажба. Словашкият отбор разгласи, че тактиката за финансиране на клуба е подвластна напълно от продажбата на играчи, а поради обстановката с COVID-19 в света през лятото сходни покупко-продажби не се чакат. Това значи, че Жилина остава без финансови приходи.

" Бюджетът ни за 2020 година беше формиран само от прехвърлянията на играчи през лятото. От днешна позиция такива приходи в клуба няма да постъпят. Вероятността за това е нулева поради пандемията от ковид. Затова от 1 април влизаме в процедура по разпродажба ", написа в уеб страницата на клуба.

До банкрута се стига и откакто по-голяма част от 17-те най-скъпоплатени играчи на отбора отхвърлиха краткотрайно да понижат заплатите си с 80%. Както е известно, през лятото на 2008 година Жилина отстрани Левски в първия квалификационен кръг на Купата на УЕФА. Крайният резултат донесе тъга за половин футболна България. Две години по-късно словаците отстраниха и Литекс в пресявките за попадане в груповата фаза на Шампионската лига. Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР