Седемкратният победил в големи колоездачни обиколки Алберто Контадор продава велосипеда,

...
Седемкратният победил в големи колоездачни обиколки Алберто Контадор продава велосипеда,
Коментари Харесай

Алберто Контадор пусна свой велосипед на търг, за да помогне на Червения кръст

Седемкратният победил в огромни колоездачни обиколки Алберто Контадор продава велосипеда, с който взе участие в обиколките на Италия и Франция през 2011 година. С парите той ще помогне на Червения кръст в Испания в битката с ковид.

" Здравейте всички. Ние към момента се борим с COVID-19, по тази причина желая да направя още една стъпка в тази тенденция. Пускам на търг оргиналното колело, с което участвах на Джирото и Тура през 2011 година. То е доста особено за мен. Офертите ще бъдат одобрявани с #cruzrojaresponde ", написа 37-годишният Контадор в профила си в Туитър.

Cycling: Contador auctions 2011 bike for Spanish Red Cross https://t.co/mle8akBhij
— ST Sports Desk (@STsportsdesk) April 8, 2020 Испанецът, който преди два сезона се отхвърли от професионалното колоездене, завоюва Тур дьо Франс през 2007 и 2009 година. Той победи и в обиколката на Италия през 2011 година, само че в следствие тя му бе отнета поради позитивна проба за кленбутерол в Тура през 2010 година. Контадор въпреки всичко завоюва Джирото през 2008 и 2015 година, както и Вуелтата на Испания през 2008, 2012 и 2014 година.
Началната цена на търга за велосипеда бе 2500 евро, само че към този момент е повишена няколко пъти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР