Седемкратният европейски клубен шампион Милан се намира в много тежко

...
Седемкратният европейски клубен шампион Милан се намира в много тежко
Коментари Харесай

"Милан" отчита загуба от 145 милиона евро

Седемкратният европейски клубен първенец " Милан " се намира в доста тежко положение, освен на терена, само че и във връзка с финансирането. " Росонерите " регистрират загуби от 145 милиона евро, излиза наяве от последния годишен финансов отчет на клуба. Той обгръща предишния сезон 2018-19.

Това е с 20 милиона евро повече, в сравнение с беше записано през предходната година. Приходите на " Милан " бележат спад, който е 6.1%, и към този момент са едвам 241.1 милиона евро. Всичко това се регистрира макар по-големия дял от телевизионни права, които получават " росонерите ".

Клубът, който не е ставал първенец от 2011 година, регистрира забележителен спад в парите от спонсори (близо 7 млн. евро), продажбите на играчи (близо 17 млн. евро), както и сумите от представянето в обособените съревнования.

Общо разноските на клуба са нарастнали с над 5% до 373 млн. евро, а максимален е скокът в разноските за личния състав – с 34 милиона евро до 184.8 милиона.

" Милан " е 18-кратен първенец на Италия, само че в последните шест сезона не е завършвал по-напред от пето място. Последното присъединяване на отбора в Шампионската лига беше през сезон 2013-14, откакто " росонерите " бяха приключили трети в миналата година.

В момента след осем изиграни мача " Милан " е едвам 12-и в класирането с 10 точки и има единствено една победа в последните пет срещи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР