Седемгодишно момиче от Гватемала почина след престой в американски арест,

...
Седемгодишно момиче от Гватемала почина след престой в американски арест,
Коментари Харесай

Седемгодишно момиче-мигрант почина след престой в арест в САЩ

Седемгодишно момиче от Гватемала умря след престой в американски арест, откакто беше арестувано от американската гранична полиция в щата Ню Мексико, съобщи The Washington Post, представен от БГНЕС.
Момичето, което нелегално прекосило границата с Мексико дружно с татко си и десетки други хора, умряло от " обезводняване и потрес ", заяви вестникът, цитирайки американската митническа и гранична служби.
Детето, което съгласно митницата на Съединени американски щати " не е консумирало нито храна, нито вода за няколко дни ", е почнало да има епилептични припадъци осем часа след задържането. То е настанено в болница, където е умряло.
Американският президент Доналд Тръмп сложи в центъра на своята политика битката с противозаконната миграция, което му навлече доста рецензии от съперниците. Те го упрекват, че демонизира мигрантите за лична политическа полза. Тръмп даде обещание да построи стена на границата с Мексико, да разположи хиляди американски бойци там и да отдели повече от 2 000 деца мигранти от своите родители, като част от политиката за " нулева приемливост " по отношение на противозаконната миграция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР