Седемгодишната Ели Невил от Пембрук-Док, Уелс, се заела със събирането

...
Седемгодишната Ели Невил от Пембрук-Док, Уелс, се заела със събирането
Коментари Харесай

Това 7-годишно момиченце направи нещо изключително благородно след като лекарите спасиха живота на баща й

Седемгодишната Ели Невил от Пембрук-Док, Уелс, се заела със събирането на парични средства незабавно откакто през 2005 година лекарите от болница Уитибуш дженерал излекували нейния 54-годишен татко Лин Невилла, който се борел с необичаен случай на рак на кръвта. Отначало момичето възнамерявало да събере към 500 лири за болничното заведение. За тази цел тя пуснала на аукцион байрак, който бил нарисуван от самата нея. Това бил и нейния учебен план, който победил в състезанието за най-хубав колаж на флага на графство Пембрукшър.

Публикация, споделена от @hura_cache на


Другите хора откликнали на желанието на Ели да преведе тези пари на сметката на болничното заведение и границата от £500 бил преодолян за часове. Сега събраната сума е над £100 хиляди



" Това е нещо потресаващо, което надвишава това което сме желали и нашите фантазии, — споделя Лин Невил, бащата на Ели, който е уредник на Центъра за поддръжка на болните от рак в Пембрукшър. — Ние необикновено се гордеем с това, което направи Ели. Събраните средства ще оказват помощ на болничното заведение да смени остарялото си съоръжение с по-съвременно за сполучливото лекуване на онкоболните ".



За своята благородна постъпка, на Ели е присъдена Британска гражданска премия, а също по този начин е получила премия и от градския съвет в Пембрук.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР