Седемдесетте хиляди евро, за които прокуратурата твърди, че са получени

...
Седемдесетте хиляди евро, за които прокуратурата твърди, че са получени
Коментари Харесай

От делото срещу Иванчева: Съдът премери колко е дебела пачката от подкупа

Седемдесетте хиляди евро, за които прокуратурата твърди, че са получени като рушвет от подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, са дебели едвам 35 мм, без да са хванати с ластик. 
 Иванчева не не помни арестантите: Цачева да организира обещаното заседание за изискванията в килиите  От делото против Иванчева: Александър Ваклин претендент за народен представител против ГЕРБ
Ако се премерят дружно с ластика, дебелината им става 45 мм. Това откри арбитър Иво Хинов в правосъдната зала по искане на отбраната на отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева. Парите могат да бъдат обхванати в лист с размер А 4, показва магистратът. 

На съвещанието пристигна Николай Колев - Босия, който остана за малко в залата, а Иванчева му благодари и го предложения на посетители в дома си. Съдът й разреши да отиде на следващия ден на ортодонт, а - след насрочване на час, и на гинеколог, с цел да се съветва за започване на процедура ин витро.

Столична дирекция на вътрешните работи пък към този момент няма да прави всекидневни инспекции в домовете на подсъдимите, които са с мярка " домакински арест ", а единствено на инцидентен принцип. 

В залата бяха разпитани двама очевидци, нито един от които не се оказа незнайният събеседник на строителния бизнесмен Александър Ваклин, на който той приказва и се чуват думите " профилирана прокуратура " и " 15 хиляди евро ". 

Следващото съвещание по делото ще бъде на 15 март, когато обаче единствено ще се одобри графологичната експертиза на почерка на Десислава Иванчева, която не бе подготвена за през днешния ден. 

Тримата подсъдими през днешния ден отхвърлиха опцията да дадат пояснения, с цел да се гледа делото в рационален период, по думите на арбитър Хинов. По тази причина той отсрочи плануваното за 22 съвещание, след приемането на експертизата ще се дефинира нова дата за пояснения и пледоарии. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР