Седемдесетгодишната бизнес дама напуска работата си като сервитьорка в 20-те

...
Седемдесетгодишната бизнес дама напуска работата си като сервитьорка в 20-те
Коментари Харесай

Бившата сервитьорка, станала предприемач и спечелила $30 милиона за година

Седемдесетгодишната бизнес дама напуща работата си като сервитьорка в 20-те си години, с цел да започва бизнес с недвижими парцели в Ню Йорк със заем от $1 000. По-късно тя продава The Corcoran Group за $66 млн.

Последната добра инвестиция на Барбара е била в предишния сезон на предаването Shark Tank по ABC, където бизнесмени имат опция да показват концепциите си пред няколко сполучливи вложители и да ги осъществят. Тя е видяла бъдеще в продукта на двама братя, които не са имали нищо повече от собственоръчно направен голям суичър, който може да се употребява като одеало и противоположното, наименуван The Comfy. Те не знаели кой би го купил, а и никой от другите вложители не бил заинтригуван. Сега нейните $50 000 инвестиция в продукта, единствено за година и половина, са на стойност $30 млн.

Барбара Коркоран влага в подпомагането на дамите бизнесмени да финансират бизнеса си. 72% от дамите, притежатели на бизнес, настояват, че неналичието на капитал е едно от най-големите провокации и по тази причина Барбара желае да помогне на младите дами бизнесмени да получат нужните им средства за напредък. Тя сплотява напъните си с iFundWomen, платформа за краудфъндинг за дами бизнесмени и Systane, марка за капки за очи, със своята организация, която да даде на 10 дами, притежатели на бизнес $5 000 подаяние и менторство, с цел да оказват помощ за построяването на техните компании.

Пред изданието MarketWatch тя споделя какво е належащо, с цел да започва бизнес от нулата. Барбара споделя, че в случай че някой не може да бъде безапелационен, тя не би направила договорка с него и че мъчно хора, които не са изпълнени с сила стават сполучливи в живота. Също прибавя, че търси хора, които се оправят доста добре, когато нещата се объркат.

Относно най-важните неща, които хората би трябвало да знаят за парите и вложението преди да започват бизнес, тя споделя следното. Първо, би трябвало да си квалифициран, че всичко ще ти коства доста повече, в сравнение с си предполагал. Хората са постоянно оптимистични при нахлуване в предприемачеството, само че сумата, която мислят, че ще им коства, ще стига евентуално единствено за поддържането на бизнеса. Второто е да си изберете сътрудник с противоположни умения на вашите. Третото е, че би трябвало ясно да разбирате, в случай че имате партньорство, какви са вашите умения и всеки да поема отговорност за тях.

Вероятно, доста хора се чудят какъв брой от парите си би трябвало да влагат в дадена бизнес концепция, с цел да стане тя действителност. На този въпрос Барбара отговоря по този начин - колкото е належащо. Тя споделя, че най-хубавите компании от Америка са стартирани от хора без вложения, които заемат няколко хиляди от семейство и другари и употребяват опциите си до край.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР