Седемдесет и тримата британски евродепутати събраха нещата си от офисите

...
Седемдесет и тримата британски евродепутати събраха нещата си от офисите
Коментари Харесай

Пантомима, пътуване, почивка: какво предстои за британските евродепутати

Седемдесет и тримата английски евродепутати събраха нещата си от офисите в Страсбург в четвъртък предходната седмица. За някои – миг на успех, за други – злополука, споделя " Ройтерс ".

Миналата седмица беше последното съвещание на Европейския парламент в Страсбург, преди Англия да напусне блока на 31 януари и всички тези депутати да изгубят работата си. В седалището на Екологичен потенциал в Брюксел ще има още една сесия до тогава.

Но за английските евродепутати към този момент няма да има пътувания с трен в първа класа през Ардените за постоянната сесия в Страсбург, нито пък почерпка с елзаско вино, кисело зеле и Тарт Фламбе.

Ан Уидекъмб от " Партията на Брекзит " споделя, че се радва да завърши своята съвсем 8-месечна кариера като член на Европейския парламент. " Дойдох тук, с цел да осъществя Брекзит ", декларира тя пред " Ройтерс ". " Затова пристигнах и бяхме много сполучливи ".

Принадлежностите ѝ в Страсбург, добавя евродепутатът, се побират в картонена кутия. Иска да се върне в дома си в Югозападна Англия, с цел да написа, да изнася речи по круизни кораби и да се занимава с пантомима.

Всички 751 членове на Европейския парламент се събират в Страсбург за четири дни в месеца, а в Брюксел - за останалите. Това пренасяне коства милиони евро на година и поддръжниците на Брекзит като Уидекъмб постоянно го сочат като доказателство за разточителство от страна на Европейски Съюз.

Друг член на Европейския парламент от " Партията на Брекзит ", Клеър Фокс, не съжалява, че споделя сбогом на френския граничен град. Тя се е включила към европарламента единствено с цел да изкара страната си от цялата институция. По думите ѝ Англия остана " по-дълго, в сравнение с трябваше ".

" Най-интересната работа "

Не прекомерно дълго обаче за Луиза Порит, народен представител от либерлдемократите, които водиха акция за оставане в Европейския съюз.

Нейната кариера в Европейския парламент е също толкоз къса, колкото тази на Уидекъмб, само че тя споделя, че се усеща " огромна късметлийка " поради този опит.

" Благодарна съм за всеки спомагателен ден, който имах ", отбелязва 32-годишната жена, която възнамерява да си почине в Исландия след 31 януари.

Карълайн Воудън, която управлява делегацията на либералдемократите в европарламента, споделя, че се усеща опустошена. " Тази беше най-интересната работа в живота ми, само че това е нищо спрямо тъгата, която усещам поради това, което значи за Англия ", споделя тя.

Работата ѝ е дала опция да приказва за психологичното здраве, да взе участие в оформянето на новата Зелена договорка на Европейски Съюз и да работи в мултикултурна среда. Било е " изтощително ", само че на нея ще ѝ липсва и ще ѝ е мъчно да свикне още веднъж с дребния си роден град в Англия.

И четирите дами са се включили към Европейския парламент след последните избори през май 2019 година, тъй че няма да получават полагащото се в края на мандата на членовете на институцията краткотрайно обезщетение. То се равнява на месечното им заплащане за всяка година, която са прослужили в Народното събрание. Максималната дълготрайност на това обезщетение е 2 години. Полага се на работилите повече от година като евродепутати.

След по-малко от две седмици те ще изоставен още по-големите си офиси в Брюксел и ще предадат картите си за достъп и гласоподаване, ключовете и служебните си преносими компютри.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (429)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР