Седемдесет и пет са вече жертвите, причинени в Япония от

...
Седемдесет и пет са вече жертвите, причинени в Япония от
Коментари Харесай

75 са вече жертвите на тайфуна Хагибис в Япония

Седемдесет и пет са към този момент жертвите, породени в Япония от тайфуна Хагибис, който връхлетя архипелага в събота.

Това сочат нови данни на локалните управляващи, представени през днешния ден от телевизия Ен Ейч Кей, съобщи ТАСС. Единайсет души остават в неопределеност, а над 220 са ранени. Заради наводнения в Корияма от четири дни не работят локалните фабрики на фирмите "Хитачи " и "Панасоник ", както и други предприятия. Наводнени са и гаражи с десетки рейсове от публичния превоз, заради което е прекратено придвижването по към 70 маршрута в града и покрайнините.

Около 110 000 души вземат участие в избавителни интервенции и възвръщат инфраструктурата в потърпевшите региони, заяви генералният секретар на държавното управление Йошихиде Суга. В тези дейности са се присъединили военни, пожарникари и полицейски чиновници.

Все още остават без ток близо 13 000 жилища и частни къщи в региона на Токио. В 130 000 жилища из цялата страна няма вода. Големи вреди са нанесени на селскостопанските земи. В потърпевшите зони не работят над 230 учебни заведения, затворени са десетки супермаркети, отвън строя са повече от 120 банкомата. Придошлите води са предизвикали опустошения съвсем на 80 места. Засега не е възобновен трафикът по редица жп линии, в това число високоскоростни автомагистрали. Затворени са и доста пътища, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР