Седемдесет и първият международен кинофестивал в Кан ще бъде открит

...
Седемдесет и първият международен кинофестивал в Кан ще бъде открит
Коментари Харесай

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем откриват кинофестивала в Кан

Седемдесет и първият интернационален кинофестивал в Кан ще бъде открит на 8 май с прожекция на кино лентата "Всички знаят " на иранския режисьор Асгар Фархади с присъединяване на Пенелопе Крус, Хавиер Бардем и аржентинския артист Рикардо Дарин, заяви Франс прес.

Филмът, сниман на испански език, ще взе участие в конкуренцията за "Златната палма ".

Трябва да се върнем обратно до 2004 година, когато кинофестивалът също бе открит с филм, който не е на британски, нито на френски език - с "Лошо образование " на Педро Алмодовар, припомниха уредниците.

Не за пръв път кинофестивалът ще бъде открит с игрален филм, включен в конкурсната стратегия. Същата орис имаха лентите "В царството на пълнолунието " на американеца Уес Андерсън (2012), "Слепота " на бразилеца Фернандо Мейрелеш (2008), "Моите боровинкови нощи " на хонконгския режисьор Уон Карвай (2007), "Мулен руж " на австралиеца Баз Лурман (2001), "Първичен инстинкт " на холандеца Пол Верховен (1992).

Представен като психически трилър, "Всички знаят " наблюдава историята на Лаура, която живее дружно със брачна половинка и децата си в Буенос Айрес. Във връзка със фамилен празник тя се връща в родното си село в Испания дружно с децата си. Изненадващо събитие трансформира метода им на живот. Семейството, неговите секрети и обичаи, подбуденият от тях честен избор са в основата на интригата, както в предходни филми на Фархади.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР