Седемдесет години след публикуването му, романът 1984 на британския писател

...
Седемдесет години след публикуването му, романът 1984 на британския писател
Коментари Харесай

Навършват се 70 години от публикуването на романа „1984“ на Джордж Оруел

Седемдесет години след публикуването му, романът " 1984 " на английския публицист Джордж Оруел продължава да смайва читателите, по-специално по-младите от тях, които са увлечени по антиутопични сюжети, отбелязва Франс прес.

" Някои възпитаници са шокирани от книгата, други я намират за смайваща - разяснява преподавателят по британски език Майкъл Каланън от колежа Пармитър в Уотфорд, северозападно от Лондон. - Това е парадоксално - този разказ е съхранил своята прохлада. "

Каланън е взел участие в учредяването на специфична премия " Оруел ", която има за цел да подтикне младежите да показват политическите си възгледи.

Романът " 1984 " е написан през 1948 година и е оповестен на 8 юни 1949 година Той разказва бъдеще в тоталитарна страна, в която всичко е под контрола на Големия брат. Миналото е пренаписано, а фиктивен от Оруел език пречи на всяка сериозна мисъл.

Директорката на фондацията " Джордж Оруел " Джийн Сийтън е на мнение, че романът " 1984 " е необикновено предвидлив. " Как да не направиш съпоставяне сред народа на супердържавата Океания, който е подбуден да ненавижда, и потребителите на интернет, които изливат омразата си в обществените мрежи ", сподели Сийтън, която е експертка по история на медиите в университета в Уестминстър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР