Седем южноевропейски страни излязоха със становище в сряда, в което

...
Седем южноевропейски страни излязоха със становище в сряда, в което
Коментари Харесай

Заявление на седем южноевропейски държави относно граничния контрол срещу мигрантите

Седем южноевропейски страни излязоха със мнение в сряда, в което е декларирано тяхното предпочитание да се борят против прилива на незаконни мигранти към Европа, оповестява AFP, представена от " Фокус ". Официални лица от Кипър, Франция, Гърция, Италия, Малта, Португалия и Испания, които се срещнаха в Рим на работна вечеря в сряда, обявиха, че са твърдо " ЗА " образуването на „ обща европейска политика за миграцията “.

Макар страните да са разискали също по този начин бъдещето на Еврозоната и вероятния стопански напредък, основната тематика от дневния ред е била тази за мигрантите.

„ Трябва да се борим дружно за мигрантска политика, която да демонстрира взаимност със страните, които одобряват огромния приток (на мигранти) “, съобщи по време на конференция гръцкият министър-председател Алексис Ципрас.

Френският президент Еманюел Макрон също осъди „ непоследователните “ правила за банкет на мигранти в Европа, които принуждават страните по външните граници на Съюза да дадат леговище на по- огромната част от идващите към Европа бежанци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР