Седем утвърдени режисьорски екипа от България ще прекарат по месец

...
Седем утвърдени режисьорски екипа от България ще прекарат по месец
Коментари Харесай

Български режисьори създават седем късометражни филма, вдъхновени от Пловдив

Седем одобрени режисьорски екипа от България ще прекарат по месец в града на тепетата, с цел да се вдъхновят, приготвят и осъществят своя кинематографична концепция, отдадена на Пловдив. На финала - всички подготвени филми, ще бъдат обединени в един пълнометражен филм-омнибус, който ще показа Пловдив по международни фестивали и конгреси. Инициатор на плана е продуцентска къща Screening Emotions, която стои зад филмите "Слава ", "Урок ", "Три дни в Сараево " и други, както и подкрепя набралата известност онлайн платформа за кино www.filmsociety.bg, а планът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 
"Вълнуваме се от филмите "Париж, обичам те " " и "Ню Йорк, обичам те " ", събрали международна плеяда от изключителни режисьори, всеки от които има собствен присъщ кинематографичен почерк, способствуващ за благосъстоянието на филмовото произведение. Вдъхновихме се от този модел и взехме решение да създадем филм, отдаден на Пловдив. Предложихме концепцията на фондация "Пловдив 2019 " и спечелихме тяхното доверие ", споделя за концепцията зад "КиноПловдив " Елена Мошолова.
Режисьорите, които ще осъществят концепциите си на кинолента в Пловдив са Петър Вълчанов и Кристина Грозева ( "Урок ", "Слава "), Николай Тодоров ( "Преди да заспя "), Павел Веснаков ( "Зевс "), Ралица Петрова ( "Безбог "), Димитър Кутманов ( "Ecce homo "), Любомир Младенов ( "Ловен парк ", "Кораб в стая "), Христо Симеонов ( "Синът "). Освен изработката на филмите, през 2018-та всеки от тях ще води и по един майсторски клас, ориентиран към неспециализирана аудитория. Изкушените да научат нещо ново и забавно от света на киното, ще могат да вземат участие в майсторските класове в клуб Фарго и Лъки - Дом на киното с вход свободен. Прожекция на филм, основан от режисьорите ще съпътства всяка среща с публиката. 
Първото и откриващо събитие е на 24 февруари, събота, и е на тематика "Работата на режисьора с артиста " и ще бъде водено от тандема Петър Вълчанов и Кристина Грозева, съпроводен от прожекция на последното им кинопроизведение, въодушевено от действителната преживелица за кантонера, намерил и върнал на полицията хиляди левове, разпилени измежду релсите, кино лентата "Слава ". След кино лентата режисьорите ще бъдат разполагаем за въпроси и отговори с публиката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР