Седем телефонни измами за пет месеца – това е равносметката

...
Седем телефонни измами за пет месеца – това е равносметката
Коментари Харесай

Куриоз в Елхово! Телефонни бандити станаха жертва на... ало измама!

Седем телефонни измами за пет месеца – това е равносметката за семейство от Елховско. Твърдят, че са работили под насила. Ощетени с десетки хиляди лв. обаче са възрастни хора от региона.

В ареста е мъж, който се представял за служител на реда, който сякаш работи против телефонните измамници. Така единствено при последния случай взел 27 000 лв., откакто убедил жертвата, че парите ще оказват помощ за откриване на  закононарушение.

Измамникът е работил дружно с жена си, която сподели пред нас, че са единствено реализатори. Мъжът, по чиито инструкции са работили, остава незнаен.

Ана твърди,че мистериозният мъж следи освен жертвите си, само че и тях. Парите оставят на избрани места, само че в никакъв случай не са го виждали. В схемата са забъркани и други поданици на село Гранитово.Ана Йорданова и брачният партньор й Йордан живеят в село Гранитово. През април незнаен мъж се обажда по телефона и със закани ги  принуждава да работят за него. Семейството трябвало да взема парите от излъганите по телефона, предава bTV.

Залавят ги преди дни. Взимат пратка, оставена до учебното заведение, а охранителните камери ги записват.

Всичко стартира през март, когато на 76-годишната Дяна Димитрова се обажда мъж и се показва за неин внук, изискал да й откри безработни, които си търсят работа.

Тя го свързала със съседа си, а той – с други хора. Днес в селото се опасяват.

Задържаният Йордан е в ареста. Утре от прокуратурата ще желаят за него непрекъсната мярка задържане под стража.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР