Седем стажантски позиции предстои да обяви Областната управа в Русе.

...
Седем стажантски позиции предстои да обяви Областната управа в Русе.
Коментари Харесай

Областна управа Русе обявява 7 стажантски позиции

Седем стажантски позиции следва да разгласи Областната администрация в Русе. Инициативата е под егидата на Министерски съвет и е част от Централизираната акция за студентски стажове в държавната администрация за актуалната година

Желаещите да аплайват могат да бъдат студенти от страната и чужбина, които са с непрекъснати студентски права и са в развой на образование все още на осъществяване на стажа. Това събитие се удостоверява с увещание от съответното висше учебно заведение в първия ден на стажа или различен документ от образователното заведение, когато студентът се образова отвън България. Студент, който не може да показа документ, удостоверяващ студентски права, не може да стартира и стаж по програмата.

По принцип стажът е от 10 до 45 дни, само че в тази ситуация Областна администрация се е спряла на опцията за едномесечни стажове. Разбира се, при непредвидени обстановки срокът би могъл да бъде продължен. Желаещите да се срещнат от близко с работната среда в Областната администрация би трябвало да са студенти в едно от следните четири професионални посоки – „ Право “, „ Икономика “, „ Администрация и ръководство “ или „ Архитектура, строителство и геодезия “. За последните две сфери е обезпечено по едно стажантско място, като за направление „ Право “ местата са четири – надлежно по две във всяка от двете дирекции на администрацията. За икономистите също има две планувани места. Двама от стажантите в направление „ Администрация и ръководство “ и „ Икономика “ ще могат да стажуват и в PR-отдела. За там възможносите за стажуване са през месеците юли и септември. Четири от позициите – две по право и една по стопанска система и администрация ще бъдат в интервала от 1 до 31 юли. Останалите стажове ще бъдат в интервала през септември.

Участието в стажовете не се заплаща на студентите, само че след сполучливо привършване на практиката си те получават документ. Кандидатстването ще може да се организира в интервала от 30 март до 8 май в това число. То ще се прави напълно онлайн посредством регистрация на:, както и посредством следващо решение на тест, създаден на национално равнище. Той се състой от 23 въпроса, на които би трябвало да бъде отговорено в границите на най-много 40 минути. Резултатът се пресмята автоматизирано и незабавно след привършване на теста е изтъкнат за студента. Преминалите сполучливо ще бъдат поканени на изявление в Областна администрация Русе.

Детайлна информация по отношение на изискванията за кандидатстване и целия развой, обвързван със стажа, може да бъде прочетена още веднъж на:. От 2012 година сполучливо се осъществя Програмата за студентски стажове в държавната администрация, като близо 3500 стажанта са провели стаж в разнообразни административни структури.

Припомняме, че за последните години Областната администрация в Русе постоянно е взела участие в сходен жанр начинания, а управлението на администрацията продължава да работи интензивно за реализацията на младежите. От 2017-а насам Областна администрация Русе е осигурила краткотрайна претовареност на повече от 45 души по разнообразни локални и национални стратегии. Сред тях са „ Старт на кариерата “, „ Квалифицирани фрагменти за бизнеса “, Регионална стратегия за претовареност, „ Крос – Би “ и още доста други, като при опция особено внимание е отделяно и на образованието и заетостта на хората с увреждания. По този метод управлението на администрацията показва и своята висока обществена отговорност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР