Седем служители на Центъра за спешна медицинска помощ – София

...
Седем служители на Центъра за спешна медицинска помощ – София
Коментари Харесай

Седем заразени с коронавирус в Спешна помощ-София, изследват всичките 940 служители

Седем чиновници на Центъра за незабавна здравна помощ – София са инфектирани с ковид, заяви на ексклузивен брифинг шефът й доктор Георги Гелев, съобщи БГНЕС.

Заразата е виртуална и хипотетична, не съответна, добави Гелев. Очакват се потвърдителните резултати от тестванията. Други 4 чиновници са съмнителни и пробите им се чакат през днешния ден.

За едно дежурство адресите са сред 250 и 270, за 24 часа това прави към 500 адреса. След като един екип посещава към 10-12 адреса няма по какъв начин да се знае от кое място е болестта.

Тя не е станала през днешния ден, а е станала в предишни дни, а през днешния ден са регистрирани недоволствата, добави шефът.

В момента тече изследване – към 600 са били посетените адреси в тези две наряди, сега столичното РЗИ го обследва, и ще се свържат с хората. Ще открият какъв брой от тях са със признаци или с клинична картина на ковид.

От тези 103, единствено 7 не са на работа. Колежката, която при започване на март се е разболяла, и тези новооткрити 6 случая от петък. Вчера промяната беше на работа, и бяха 7 индивида по-малко. Всички от тях са взаимозаменяеми, тъй като всеки може да работи на мястото на другия. На процедура единствено два лекаря отсъстват.

940 индивида работят в ЦСМП – София, който на процедура обслужва и Софийска област.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР