Седем сигнала за нападение на мечки над селскостопанско имущество са

...
Седем сигнала за нападение на мечки над селскостопанско имущество са
Коментари Харесай

Мечки нападат домашни животни в Смолянско

Седем сигнала за нахлуване на мечки над селскостопанско имущество са подадени от началото на месеца в Смолянско, като при тях са убити домашни животни и унищожени десетки пчелни кошери, съобщи Дарикнюз.
При едно от нападенията са били убити две крави и кобила, като те са били нападнати в землище на смолянското село Момчиловци. Други четири от вредите са нанесени върху пчелини в териториалния обсег на „ ДГС-Смилян “, в землищата на селата Могилица и Бориково, община Смолян, прецизират от Регионалната ревизия по околна среда и водите.
Последният сигнал е от през днешния ден - 12 ноември, когато Групата за бързо реагиране проверила нахлуване на мечка над пчелин в село Могилица, община Смолян. При огледа е открито, че 7 от общо 9 кошера в пчелина са изцяло унищожени.
През октомври са регистрирани общо 16 набези на мечки в РИОСВ-Смолян. Дивите зверове, които са предпазени от закона, са вилнели в три девински села - Триград, Чуреково и Гьоврен, както и в маданското село Върбина, Гълъбово и Дрянка, общ. Баните, Неделино и смолянското село Виево.
Служители на Групата за бързо реагиране към екоинспекцията са реагирали и на сигнали от Лъки и с. Песнопой, община Ардино. При инспекциите е открито, че 16 от вредите са нанесени от кафява мечка, а за една - в Лъки, комисията не може да удостовери, че вредата е нанесена от кафява мечка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР