Седем сигнала за бомби вчера доведоха до евакуации и проверки

...
Седем сигнала за бомби вчера доведоха до евакуации и проверки
Коментари Харесай

Нямало място за тревога около бомбените заплахи срещу летища и медии

Седем сигнала за бомби през вчерашния ден доведоха до евакуации и инспекции на четири летища и в постройките на няколко медии. Текстът на имейлите е еднакъв и основава усещане, че е основан посредством Гугъл Translate.

Анализите демонстрират, че няма място за паника. Целта е била суматоха и усложнения при работата на летищата, разяснява в утринния блок на Би Ти Ви специалистът по киберсигурност Красимир Коев, който работи в огромна американска корпорация.

По думите му допустимо е и задачата да е да се тества по какъв начин работят българските киберспециалисти при опасност. На въпроса за какво имейлът е изпратен и до медии той отговори: " Медиите са едно от главните осведомителни оръжия - ускорява се резултатът - медиите гръмват, суматохата се усилва, плъзват клюки - хората се тормозят, някои реагират несъответстващо. "

Според него една от ограниченията за противопоставяне на сходни офанзиви би била една добра организация за киберсигурност, която може да сведе до 5 часа времето за реакция - блокиране, определяне на физическите причинители.

И съгласно Орен Елималех, съветник по киберсигурност към държавното управление на Израел, на заканите от през вчерашния ден не би трябвало да се гледа съществено.

Той разгласи, че такива закани има и в Израел, само че управляващите там не пристъпвали към евакуация на пасажерите толкоз бързо.

„ Да се изтегля цялото летище е скъпо - ревизираме, без да споделяме на пасажерите и като пазим тяхната сигурност., с цел да не се основава суматоха ", посочи израелският специалист.

Елималех въпреки всичко оцени реакцията на българските управляващи като добра. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР