Седем шофьори са били засечени от радарите на пътна полиция

...
Седем шофьори са били засечени от радарите на пътна полиция
Коментари Харесай

Джигит счупи рекорда на АМ Струма с 277 км/час

Седем водачи са били засечени от радарите на пътна полиция да карат с над 200 км/ч през последните шест месеца. Рекордьорът е сниман с 277 км/ ч на автомагистрала “Струма “. На същия пътен сектор има и случай на водач, минал пред радара с 268 км/ч. С съвсем същата скорост е засечен и лидер на автомагистрала “Тракия “ в региона на Пазарджик.
Над 1100 са фрапиращите случаи на превишена скорост за полугодието, оповестява “Нова телевизия “. Има и случай, когато радарът засича водач с 216 км/ч на основния път Бяла – Плевен – София при ограничаване 90 км/ч. Варненец е развил 186 км/чпри ограничаване от 60 км/ч.
В всеобщия случай водачите карат прекомерно бързо в градове и села. Глобата, която рекордьорите по превишена скорост ще отнесат, е сред 1200 и 1350 лв.. Законът постановява, че при превишение на скоростта с повече от 50 км/ч над разрешеното шофьорската брошура се лишава за по три месеца.
Според специалистите главните аргументи за фрапантните нарушавания са възприятие за безотговорност и висока самокритика.Според статистиката на КАТ от 4 милиона водачи, близо 400 000 са притежатели на златен ваучър. Той се издава, в случай че не си правил нарушавания 6 години.Според специалистите по пътна сигурност, множеството от примерните водачи в действителност не са сядали зад кормилото с години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР