Седем пъти се е увеличил броят на желаещите за ваксинация

...
Седем пъти се е увеличил броят на желаещите за ваксинация
Коментари Харесай

Бум на заявките за ваксинация в Гърция, 20 000 само за 24 часа

Седем пъти се е нараснал броят на искащите за имунизация в Гърция през последните 24 часа. 20 000 жители са подали заявки.

Според информация преди налагане на ограниченията за наложителна имунизация молбите на ден не надхвърляха 2600.

Междувременно в Народното събрание беше импортирана поправката в закона за наложителната имунизация на лицата над 60 години. Според него по неотложни съображения за запазване на публичното здраве всички физически лица, които имат местопребиваване на територията на Гърция и са родени до 31 декември 1961 година, би трябвало да бъдат имунизирани против Covid-19.

Тези лица би трябвало да си слагат първата или единична доза до 16 януари 2022 година и цикълът на имунизация да бъде приключен според предписаните процедури в предписаното време.

Министър-председателят Кириакос Мицотакис приказва пред Народното събрание в настоящия спор по законопроекта на Министерството на здравеопазването.

„ Настоявам за прилагателното нужен, от термина наложителен по отношение на имунизацията на всички над 60 годишна възраст. Инициативата на държавното управление не се демонстрира в неутрално време, а идва предвид на разновидността на новия вариант Омикрон ", изясни той.

Кириакос Мицотакис също се базира на санкцията от 100 евро.

„ Твърде строга ли е финансовата мярка от 100 евро? Отговорът е елементарен: единствено санкцията придава на наредбата същинския наложителен темперамент. Това е единствено здравна цена за подкрепяне на лечебните заведения. Много е елементарно да не платиш санкцията, стига да си имунизиран. Толкова е просто. Глобата, която избрахме, надалеч не е санкция от към 7000 евро като в Австрия или до 1000 евро за нарушение на законодателството за covid в Италия. Но 100 евро са забележителна сума, сериозна спънка на пътя към заболяването и болката ", сподели министър председателят Мицотакис.

Припомняме, че Гърция беше първата страна, която отвори пътя към 3-та доза ваксина за всички възрастни, преди даже да бъде приета от международната изследователска общественост.

„ Помолих интервалът сред 2-ра и 3-та доза да бъде скъсен. Ако можем и специалистите го одобрят, можем да слагаме 3-та доза, евентуално след 4 месеца”, изясни от парламентарната естрада гръцкия министър-председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР