Седем панагюрски певчески таланти взеха участие в Националния конкурс Път

...
Седем панагюрски певчески таланти взеха участие в Националния конкурс Път
Коментари Харесай

Панагюрски таланти блеснаха на музикален конкурс

Седем панагюрски певчески гении взеха присъединяване в Националния конкурс „ Път към славата “. Като „ доста оспорвана битка “ дефинира състезанието музикалният възпитател на вокалистите Нона Немигенчева. Песенната конкуренция се състоя в София, от 8 до 10 февруари и събра над 250 участници от цялата страна, съревноваващи се в самостоятелното пеене, осведоми Oborishte.bg.

В първа възрастова група (до 7 г.) бронзов орден завоюва 6-годишният Християн Балев, който пее едвам от есента. Това е и първият конкурс, на който се явява гласовития панагюрец.

Бронз завоюва и Кристияна Чуклева във втора възрастова група (до 4 клас). Неин музикален възпитател с изключение на Нона Немигенчева е и Пепа Филина.

В трета възрастова група (от 5 до 7 клас) сребърен орден завоюва Надежда Ковачева, възпитаничка на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина.

В конкуренция с над 60 участници в четвърта възрастова група (8-12 клас) Иван Бондар, бе награден с Диплом за креативен триумфи и показване на съветска ария.

В разследване на положителното си показване младите панагюрските гении получиха и забавни предложения за участия – Християн Балев и Кристияна Чуклева бяха поканени да вземат участие в състезанието „ 21 век “ провеждащ се в Слънчев бряг. Надежда Ковачева получи покана да запише ария, както и за присъединяване в конкурс в Казахстан.

Следващия огромен конгрес, за който се готвят е състезанието „ Орфеева заложба “, показа музикалният възпитател Нона Немигенчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР