Седем отбора ще се борят от 12 до 22 декември

...
Седем отбора ще се борят от 12 до 22 декември
Коментари Харесай

MAX Sport ще излъчи срещите от Световното клубно първенство на FIFATM

Седем тима ще се борят от 12 до 22 декември в Саудитска Арабия за трофея FIFA Club World CupTM

MAX Sport ще излъчи всички мачове от 20-ото издание на FIFA Club World Cup 2023TM. Популярният шампионат ще се организира в Саудитска Арабия сред 12 и 22 декември 2023 година и ще включва дебюта на европейския първенец Манчестър Сити, на кралете на Шампионската лига на КОНКАКАФ - Клуб Леон и на спечелилия от Копа Либертадорес - Флуминензе.

Японският тим Урава Ред Дайъмъндс, египетският Ал Ахли и новозеландският Окланд Сити също са измежду участниците, представляващи шестте континентални района на FIFA. Клубът от Професионалната лига на Саудитска Арабия - Ал Итихад, ще се състезава в шампионата, класирайки се като сегашния първенец във вътрешното състезание на страната хазаин. Първенството на Саудитска Арабия също се излъчва в България по каналите на MAX Sport.

20-ото издание на Световното клубно състезание по футбол ще бъде последният път, в който се състезават единствено седем тима, преди форматът да бъде уголемен, с цел да включва 32 отбора от 2025 година Победител в последното издание на шампионата беше испанският Реал Мадрид, който завоюва трофея след победа над саудитския Ал Хилал с 5-3 през февруари 2023 година в Мароко, само че Реал няма да пази купата си откакто загуби през миналия сезон в Шампионската лига от Манчестър Сити.

Световното клубно състезание през 2023 година ще се състои от седем мача, които ще се играят с продължения и дузпи, в случай че е належащо, като се изключи мача за третото място, който ще премине напряко към дузпи, в случай че след 90 минути футбол тимовете завършат наедно. Мачовете ще се играят на стадион „ Крал Абдула Спортс Сити “ и на стадион „ Принц Абдула ал-Файзал “ в Джеда.

FIFA Club World Cup 2023TM ще стартира на 12 декември с мача сред Ал Итихад и Окланд Сити, който ще бъде излъчен онлайн по MAX Sport 1 от 20:00 часа. Вторият кръг ще бъде на 15 декември, полуфиналите ще се проведат на 18-19 декември, а третото място и финалът ще се играят на 22 декември. Всички мачове от шампионата ще бъдат излъчени директно по MAX Sport 1.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР