Седем отбора ще се борят днес за последните четири места

...
Седем отбора ще се борят днес за последните четири места
Коментари Харесай

Седем отбор влизат в битка за последните четири места в 1/8-финалите на Шампионска лига

Седем тима ще се борят през днешния ден за последните четири места в осминафиналите на Шампионската лига. " Ливърпул ", " Севиля ", " Спартак " (Москва), " Шахтьор " (Донецк), " Наполи ", " Порто " и " Лайпциг " са претендентите да добавят картината в директните елиминации на най-силния клубен шампионат.

Най-интригуваща ще бъде борбата в група Е, където първите три тима са събрани единствено в три точки. " Ливърпул " е отпред с девет точки, следван от " Севиля " с осем и " Спартак " с шест.

Преди две седмици " мърсисайдци " пропуснаха чудесна опция да си обезпечат първото място в групата. Те водеха с 3:0 против " Севиля ", само че разрешиха на испанския тим да стигне до тъждество.

Днес отборът на Юрген Клоп ще има опция за корекция вкъщи против " Спартак ". Английският тим се нуждае от точка, с цел да си подсигурява присъединяване в идната фаза, а при победа ще завоюва групата, без значение от развоя на мача сред " Марибор " и " Севиля ".

" Предстои доста значим мач за нас. В сходна среща всички неща, за които си приказваме - форма, моментно положение и така нататък, остават в предишното. Щастлив съм, че се намираме в обстановка, която ни дава опция да продължим напред ", съобщи Клоп преди мача.

 Седем тим влизат в борба за последните четири места в 1/8-финалите на Шампионска лига
© Reuters

" Ливърпул " към момента не познава усета на провалянето, само че записа три равенства в досегашните си пет мача. В първия си дуел със " Спартак " " мърсисайдци " приключиха 1:1 в Москва.

" Мисля, че сме по-силен тим, в сравнение с бяхме в предходния мач. Същото обаче важи за " Спартак ". Намират се в добра серия в съветското състезание, в състава им се завърнаха няколко значими играчи, изключително в нахлуване. Очаква ни трогателен мач, както прилича на Шампионската лига ", сподели още Клоп.

По думите му тимът не би трябвало да съжалява за пропуснатия късмет против " Севиля ". " Спартак " може да каже същото, тъй като взе единствено една точка от мачовете с " Марибор " и в този момент можеше да бъде в напълно друга позиция. Във футбола няма " в случай че ". Ситуацията е такава, каквато е и би трябвало да дадем всичко от себе си в идния мач. Ако не дадеш всичко, ще си тръгнеш с празни ръце ", добави Клоп.


© Reuters

" Наполи " наподобява жертван в борбата с " Шахтьор " за второто място в група F

В група F " Манчестър сити " си подсигурява първото място още в предходния кръг, когато записа петата си победа от пет мача. Тази вечер " жителите " гостуват на " Шахтьор ", който е любимец за втората позиция. Украинците имат три точки задатък пред " Наполи ", който гостува на към този момент отпадналия " Фейенорд ".

Неаполитанци победиха " Шахтьор " с 3:0 в предходния кръг и взеха преимущество в директните мачове. Те обаче би трябвало да се надяват " Сити ", който не играе за нищо и има основен мач с " Манчестър юнайтед " през уикенда, да завоюва в Украйна.

В група G " Порто " и " Лайпциг " се борят за второто място. Те имат по седем точки преди дуелите си с " Монако " и " Бешикташ ". Предимството в директните мачове е на страната на португалците, които завоюваха с 3:1 вкъщи и изгубиха с 2:3 в Германия.

12 teams have reached the #UCL Round of 16... Who will join them?
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР