Седем от лицата, обучени по проекта за наемане на безработни

...
Седем от лицата, обучени по проекта за наемане на безработни
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение приключи проект за наемане и обучение на безработни лица


Седем от лицата, подготвени по плана за наемане на безработни лица по осъщественият от ЧЕЦ Разпределение план „ Подобряване качеството на предоставяните услуги посредством откриване на нови работни места и професионално образование “ ще бъдат назначени на непрекъсната работа. Това заяви на конференция ръководителят на плана Ваня Траянова. От сдружението разясниха, че намирането на фрагменти става все по-трудно.

„ ЧЕЗ Разпределение България “ АД през днешния ден разгласи завършването и осъществяването на план „ Подобряване качеството на предоставяните услуги посредством откриване на нови работни места и професионално образование в „ ЧЕЗ Разпределение България” АД. Той е в осъществяване на административен контракт № BG05M9OP001-1.003-2458-С01, подписан сред Министерство на труда и обществената политика и сдружението по процедура BG05M9OP001-1.003 „ Ново работно място 2015 “ по стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година

Проектът започва на 02.05.2017 година и продължи до 31.12.2018 година По време на плана ЧЕЗ Разпределение България обезпечи професионално образование на 14 безработни или неактивни лица за период от 12 месеца. Повече от половината от наетите по програмата трябваше да принадлежат към уязвими групи - хора без подготовка, трайно отдалечени от пазара на труда, на възраст над 54 година, младежи под 29 година и лица с увреждания.

„ Осем от наетите лица по програмата получиха свидетелства за добита професионална подготовка по компетентност " Електрически съоръжения ", специалност " Електромонтьор " от професионално направление " Електротехника и енергетика “. Седем от тях ще бъдат назначени на непрекъсната работа в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД: трима в дирекция „ Мерене и ръководство на данни “ и четирима в дирекция „ Експлоатация и поддържане “.

Програмата „ Развитие на човешките запаси “ ни даде положителната опция да намерим най-подходящите претенденти, които имат предпочитание да развият своите умения и да усвоят една доста потребна специалност. Убедени сме,че инвестицията в развиването на уменията на хората, които изпитват усложнения, оказва помощ те да станат не по-малко конкурентно способни от останалите на пазара на труда “, съобщи Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “ на ЧЕЗ България.

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Европейския обществен фонд и национално съфинансиране. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 146 526,72 лв., от които 85% европейско и 15% национално съфинансиране. Общата сума на допустимите разноски е 183 158,40 лв.. В нея е включено и закупуването на модерни машини, апарати и принадлежности, свързани със основаването на новите работни места.

Чрез реализацията на плана се обезпечи опция за обществено включване на 14 безработни и отдалечени от пазара на труда лица и даване на работни места за 7 от тях, както и за повишение качеството на услугите, предоставяни от сдружението. ЧЕЗ е виновен шеф на повече от 3000 българи. Компанията е измежду дребното в българския бизнес със документ и бронзово отличие за стандарта „ Инвеститори в хората “ (Investors in People).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР