Седем обвинения са повдигнати задочно срещу Васил Божков, съобщи пред

...
Седем обвинения са повдигнати задочно срещу Васил Божков, съобщи пред
Коментари Харесай

Седем обвинения са повдигнати срещу Васил Божков

Седем обвинявания са повдигнати задочно против Васил Божков, заяви пред публицисти основният прокурор Иван Гешев. Бизнесменът е упрекнат за общодържавно и интернационално търсене, защото е напуснал рамките на страната. Издадена е и европейска заповед за арест.
" Всеки обвинен има право да се пази както желае. Аз няма да влизам в спор с обвинени. Нашата работа е, когато установяваме доказателства за закононарушение, да повдигнем обвиняване. Виждате, че това се прави против хора с големи финансови благоприятни условия. Това е следващият случай, това не е случайно деяние, а политика на прокуратурата през последните няколко години. Ще напомня - Димитър Желязков, Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков. Аз съм сигурен, че наблюдаващите прокурори, откакто съберат доказателства, ще изправят и господин Божков пред българския съд. Ще поставим всички старания той да бъде изправен пред съда ", безапелационен бе Гешев.

По думите му, това е следващият български олигарх, който бяга от България.

" Аз, в случай че не се притеснявах от нещо, нямаше да избягам. Не ми е известно къде се намира, само че съм сигурен, че ще си го приберем ", добави основният прокурор.

Гешев бе безапелационен, че работата на прокуратурата не е да я харесват.

" Време е този престъпен преход да свърши. Време е да кажем стига и прокуратурата го прави и ще го прави във връзка с всички лица, които са нарушили закона. Време е всеки да заплати цената за това, което прави. Ние ненавиждаме богатите, всеки би трябвало да си съблюдава отговорностите. А главното е да си плащаш налозите. Не може да дължиш на страната над 550 милиона лв. за една година и да казваш, че си репресиран ", сподели още той.

По думите му при спецоперацията по-рано през днешния ден на Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи са арестувани към този момент над 16 души, като измежду тях е и ръководителят на Комисията по хазарта Александър Георгиев, който е в ареста за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР