Седем общини си разделят по 65 млн. лв. за закупуване

...
Седем общини си разделят по 65 млн. лв. за закупуване
Коментари Харесай

Вижте кои две общини в Северозапада ще получат екопечки за по-чист въздух

Седем общини си разделят по 65 млн. лева за закупуване на печки за отопление на пелети. които ще бъдат раздадени гратис на жителите, оповестиха от Министерството на околната среда и водите. Финансирането по принцип е за 21 града, включени в наказателната процедура за качеството на въздуха против България.
В момента на изискванията дават отговор единствено 7 - София, Монтана, Видин, Смолян, Димитровград, Бургас и Благоевград. Изискванията са да имат направена стратегия за качеството на атмосферния въздух, а като главен източник на замърсяване да е разпознато битовото отопление, изясняват от екоминистерството.
Освен това е належащо общините да имат набелязани съответни ограничения в битката с казуса. Именно заради тази причина Пловдив, който е на водещо място по замърсяване, няма да има опция да се включи на първия стадий.
В момента града под тепетата към момента създава своята тактика, тъй че се чака да бъде включен на втория стадий. На база на направените авансово стратегии за битка с мръсния въздух пък ще бъдат направени и плановете, с които ще се кандидатства.
Вторият стадий на оперативната стратегия ще бъде отворен през есента. За ограничения за филтриране на въздуха са планувани 111 млн. лева за всички 21 града. Прогнозата е до края на лятото първия стадия от процедурата да бъде разгласен, тъй че общините да могат да изпълнят част от ограниченията за замяна на уреди за битово отопление преди зимния сезон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР