Седем области в страната вече са в „оранжевата зона“. В

...
Седем области в страната вече са в „оранжевата зона“. В
Коментари Харесай

Седем области у нас са в "оранжевата зона" за COVID-19

Седем области в страната към този момент са в „ оранжевата зона “. В София, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Варна и Бургас беше прескочена границата от 100 болни на 100 000 души за последните две седмици.
Снимка: bTV
Цветовите зони в Европа са " зелена ", " оранжева ", " алена " и " мрачно алена ", а в България жълтият цвят дава отговор на оранжевия. Картата е направена от екип на bTV по данни от Единния информативен портал.

На този декор броят на инфектираните с COVID-19 за денонощие продължава да пораства.

За последните 24 часа новите случаи в страната са 882. Направени са малко повече от 18 700 теста. 4,7% от направените проби са позитивни.

Преборили заболяването са 228 души, умряли са 15 души.

Директорът на УМБАЛСМ „ Пирогов “ проф. Иван Поромански съобщи пред bTV, че към този момент се усеща сериозен напън към лечебните заведения от инфектирани с ковид.

" Натискът към " Пирогов " е по-сериозен, случаите се усилват, множеството случаи на COVID-19 са тежки. В момента се лекуват 36 души при нас, като шест от тях са в реанимация. Обикновено хората идват по-късно и всеки е надъхан отпускарски и счита, че това е елементарна простуда и заради тази причина се забавят “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР