Седем неправоспособни водачи са установени да шофират за седмица в

...
Седем неправоспособни водачи са установени да шофират за седмица в
Коментари Харесай

Осем шофьора са хванати да карат пияни в Шуменско за седмица

Седем неправоспособни водачи са открити да карат за седмица в Шуменско. За времето от 17 юли до 23 юли полицейски чиновници са ревизирали 1260 водачи и 391 пасажери. Установени са петима, които са карали след приложимост на алкохол с промили сред 0,5 до 1,2 % и трима водачи, които управлявали автомобил с алкохол над 1,2 промила. Това оповестиха от ОДМВР-Шумен за Varna24.bg.

По време на инспекциите двама са отчели позитивна проба за ръководство след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. За открити нарушавания, които са основали непосредствена заплаха са формирани 8 акта, за лишаване на преимущество са глобени шестима водачи,  двама са минали на забраняващ светофар на сигнална уредба. По време на инспекциите са връчени 234 електронни фиша. За разнообразни установени нарушавания по Закона за придвижване по пътищата са формирани 138 акта за открити административни нарушавания, наложени са 509 санкции с фиш.

Засилените инспекции за съблюдаване на разпоредбите за придвижване в централната част на града във вечерите часове и тъмната част на денонощието, въведени със заповед на шефа, не престават. Създадена е организация за обезпечаване на повече патрулни екипи в по булевардите в Шумен. Освен инспекции с полицейски, по метода на линейния надзор униформени чиновници наблюдават за извършители и с цивилни коли. Засилен е контролът във вечерните часове, в наряд са включени патрулни и пеши екипи. Една от мобилните камери на бранш " Пътна полиция " за надзор на скоростта се разполага на сектори по пътната мрежа в града, които допускат прекосяване с по-висока от оптимално позволената скорост. Само за един час в единия от дните на бул. " Симеон Велики " в Шумен  са открити 11 нарушавания на водачи, които са минали с по-висока от  разрешена скорост.

От на следващия ден стартира профилирана полицейска интервенция за надзор над водачите на мотоциклети, колела и пешеходци. Молим всички са съблюдават разпоредбите за придвижване и да не основават рискове на пътя. Стриктно ще се следи дали водачите на мотоциклети са изрядни, дали правоспособни ли са и употребяват ли предпазни каски. Контролните органи ще ревизират дали водачите на колела съблюдават разпоредбите за придвижване, по какъв начин пресичат пешеходните пътеки, носят ли светлоотразители в тъмната част на деня. Стриктен ще бъде и контролът над пешеходците. Ще се следи дали не пресичат на нерегламентирани места или на забранителен знак на светофарните уредби.

Напомняме, че жителите на Шумен могат да подават сигнали за извършители на пътя, като е належащо да оповестят какво е нарушаването, марка и регистрационен номер на автомобила. Сигналите могат да подават на телефон 112.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР