Седем милиона украинци са разселени от началото на войната в

...
Седем милиона украинци са разселени от началото на войната в
Коментари Харесай

Седем милиона украинци са разселени от началото на войната, съобщи ЕК

Седем милиона украинци са разселени от началото на войната в Украйна преди няколко дни. Това заяви еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич на конференция измежду днешното изключително съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи, представен от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1239
Той добави, че до момента 18 страни от Европейски Съюз са откликнали на молбите на Украйна за обезпечаване на помощ с всякакво съоръжение. Нуждите нарастват доста бързо, уточни еврокомисарят.

Той заяви, че Европейски Съюз ще обезпечи за Украйна 90 милиона евро посредством фонд за филантропични доставки под егидата на Организация на обединените нации. Ленарчич прикани Русия да съблюдава уговорките си по интернационалното филантропично право и да не атакува лечебни заведения, учебни заведения, мрежи за доставяне с вода и сила.

Според него има потребност Европейски Съюз да помогне и на Молдова, където идват огромна част от 300-те хиляди до момента украински бежанци.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че отпътува довечера за Румъния, с цел да види на следващия ден на място по границата с Украйна с какво Европейски Съюз може да помогне. По нейните думи Европейски Съюз обезпечава спомагателна поддръжка за Полша, Словакия, Румъния и Унгария.

Тя добави, че следва европейските министри да вкарат общи насоки за пропускането през границите на бежанците. Тя означи, че множеството украинци имат биометрични паспорти и по този начин ще могат в първите 90 дни гладко да останат в Европейски Съюз.

Трябва да помислим за 91-ия ден, прикани Йохансон и заяви, че идния четвъртък Съветът на Европейски Съюз ще разиска дали да се вкара директивата за краткотрайната протекция. С това неизползвано до момента средство украинците ще получат достъп за период до три години до европейските системи за опазване на здравето и обществени грижи, както и до трудовия пазар.

Гордея се, че съм европейка, съобщи Йохансон, като поздрави дейностите на елементарните хора, които отвориха домовете си за бягащите от войната украинци. Тя дефинира проявената съпричастност като впечатляваща.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1239  Прокремълски политик в Украйна избяга от домакински арест Прокремълски политик в Украйна избяга от домакински арест  Европейски Съюз: Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници Европейски Съюз: Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници  Зеленски: Не имаме вяра, че договарянията ще спрат съветското настъпление Зеленски: Не имаме вяра, че договарянията ще спрат съветското нашествие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР