Седем мигранти са починали в района на границата на САЩ

...
Седем мигранти са починали в района на границата на САЩ
Коментари Харесай

7 мигранти починаха вследствие на жестоките жеги на американската граница

Седем мигранти са умряли в региона на границата на Съединени американски щати с Мексико поради изключителните летни жеги на фона на притока на фамилии от Централна Америка, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите в южния американски щат Тексас.

Сред жертвите са жена, две бебета и малко дете.

Жената и трите деца може да са умряли дни преди да бъдат открити от американски граничен патрул покрай Рио Гранде в Южен Тексас в неделя. Предполага се, че повода за гибелта им е излагането на жегата и обезводняване, съобщи Българска телеграфна агенция.

На запад в региона на Дел Рио чиновници на американската гранична защита са разкрили телата на двама мъже в ранчо покрай Каризо Спрингс, откакто неизвестен сигнал на 19 и 20 юни ги е насочил към изгубили се мигранти.

Разложен мъртвец е бил открит на 20 юни на брега на река Рио Гранде покрай Нормандия.

Издигането на бариери и укрепването на сигурността по американско-мексиканската граница принуждава депортирани мигранти да търсят способи да избегнат граничната защита, като поемат по рисковани направления, с цел да се върнат в Съединени американски щати. Миналата година американските управляващи оповестиха за 283 смъртни случая на границата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР