Седем месеца след вълни от демонстрации, обхванали за първи път

...
Седем месеца след вълни от демонстрации, обхванали за първи път
Коментари Харесай

Защо французите прибраха жълтите жилетки?

Седем месеца след талази от демонстрации, обхванали за първи път цяла Франция, които смъкнаха държавното управление на колене, придвижването на " жълтите жилетки " е изчерпано. Това написа американският вестник The Wall Street Journal, представен организация " Фокус ".
Магазини, които блиндираха прозорците си всяка събота, подготвяйки се за протестите на „ жълтите жилетки “, още веднъж работят под цялостна пара. Президентът Еманюел Макрон започва икономическите поправки, които в миналото бяха измежду настояванията на „ жълтите жилетки “. Седмичният поток от протестиращи в Париж се трансформира в тънка струйка.
В събота едвам 7000 стачкуващи излязоха по улиците на страната, съгласно Френското вътрешно министерство. Това не може да се съпоставя с четвърт милион души на 17 ноември, когато придвижването стартира като митинг против налозите върху горивата.
Този неуспех е явен, настояват някогашни протестиращи, в битката на придвижването да издигне претенденти за изборите за Европейски парламент, които се организираха в края на май. В един миг, когато някои се надяваха да отбележат появяването на придвижването като нова политическа мощ на континента, се разкри неговата неустойчивост. " Жълтите претенденти ", наречени от мнозина в придвижването „ продажници “, получиха по-малко от 1% от гласовете.
Намаляващата поддръжка сътвори опция за държавното управление на Макрон да си възвърне опорите. В сряда министър-председателят Едуар Филип в детайли показа проектите на администрацията за преразглеждане на компенсациите за безработица и пенсионната система на страната. Той също по този начин даде обещание да извърши бързо обещанията за доста понижаване на налозите за работещата междинна класа.
Има и признаци, че най-ранните промени на Макрон, в това число разхлабването на разпоредбите на пазара на труда, са почнали да подвигат стопанската система. Миналия месец безработицата спадна до най-ниското си равнище от 10 години, съгласно националната статистическа организация. Доверието на потребителите, мощно накърнено на върха на рецесията с „ жълтите жилетки “, се увеличи доста от началото на годината.
Като се има поради неустойчивостта на придвижването, насилието още веднъж може да избухне. По време на демонстрации са ранени към 2500 протестиращи и 1800 служители на реда, съгласно френското вътрешно министерство. Някои „ жълти жилетки “ възнамеряват да блокират пътищата в цялата страна идната събота в опит да основат разстройства и да привлекат вниманието на хората. Все отново тези разстройства са надалеч от стотиците хиляди, които накараха Франция да спре.
Президентът Макрон, който първоначално бе ням за настояванията на придвижването, сподели известна политическа сръчност. Той направи серия от отстъпки в края на годината, като анулира нарастването на налога върху горивата и увеличи приходите на чиновниците с минимална работна заплата. След това той продължи няколкомесечното допитване, което го приближи до най-малките села в цялата страна и обърна вълната на публично мнение против " жълтите жилетки ".
В събота животът се върна към естественото на бул. Шанз-Елизе. Туристите се разхождат около витрините или пият вино на терасите на кафенетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР