Седем лица са осъдени по обвинение за участие в група

...
Седем лица са осъдени по обвинение за участие в група
Коментари Харесай

Осъдиха седем души за данъчни измами, ощетили бюджета с 2 779 186 лева

Седем лица са наказани по обвиняване за присъединяване в група за данъчни измами, ощетила бюджета с 2 779 186 лв., оповестиха от Спецпрокуратурата.

Две ефикасни и пет условни присъди наложи Специализираният углавен съд.

Съдът почете в цялостен размер гражданския иск на министъра на финансите в размер на 2 779 186 лв. по отношение на ръководителя на групата, направил данъчните закононарушения.

Седем години отнемане от независимост наложи съдът за уредника на групата. Тригодишна ефикасна присъда дефинира за участник в групата. Останалите членове на незаконното съдружие са наказани на разнообразни периоди " Лишаване от независимост " с отсрочване на осъществяването.

Групата бе обезвредена на 14 октомври 2014 година Групата е работила в продължение на 11 месеца - от септември 2013 година

Участниците организирали импорт на месо в страната от името на сдружения, регистрирани на малоимотни лица, и избягвали установяването и заплащането на Данък добавена стойност посредством продажба на вносната стока без документи или посредством минимизиране на данъчните отговорности с включване на фактури за нереални доставки в дневниците за продажби на следените сдружения.Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР