Седем кандидати ще се борят за шеф на БНТ, след

...
Седем кандидати ще се борят за шеф на БНТ, след
Коментари Харесай

Никола Тодоров: Три месеца снимах филм за Ванга, но не съм я питал ще стана ли шеф на БНТ

Седем претенденти ще се борят за началник на Българска национална телевизия, откакто Съвет за електронни медии отряза от присъединяване в състезанието Къци Вапцаров. Имената на множеството от тях са известни обществено, в случай че не с друго, то с присъединяване си в предходни надпревари в конкуренцията за пост № 1 на " Сан Стефано " 29.  Най-непознатият в листата е Никола Тодоров, с който OFFNews беседва. 
 Къци Вапцаров отпадна от състезанието за началник на Българска национална телевизия  Предизвестен ли е финалът на състезанието за началник на Българска национална телевизия?  Сашо Диков, Къци Вапцаров и Емил Кошлуков ще се борят за шеф на Българска национална телевизия (списък с кандидати)
Вие сте огромното незнайно в състезанието за началник на Българска национална телевизия, разкажете повече за работата си и за себе си? 

Това е добре от една страна. “Известността “ изхабява,износва, а и това че си прочут не значи,че ставаш! Аз съм живял в Германия,но не знам кой е шефът на публичната АРД.И германците не знаят.Той просто е добър управител! 

А по отношение на мен,моята професионална биография стартира в Българска национална телевизия.Завърших публицистика в СУ “Кл.Охридски “и имах шанса да работя като оператор за най-хубавите телевизионни излъчвания „ Панорама “, “Светът в деяние “, “ Планета “, “Наблюдател “, “Всяка неделя “, Телевизионен спектакъл, СТФ “Екран “,повече от 30 години. 

Снимал съм стотици документални филми в над 100 страни- за амер.президент Джими Картър,за израелските президенти Шимон Перес и Езер Вайцман, за полския Лех Валенса, за иранския шах Мохамед Реза Пахлави, за войните в Ливан и Ирак,Ангола и Мозамбик. Бях 4-ри години сътрудник на Българска национална телевизия в Германия и то в най-важния за света и за нас период- рухването на Берлинската стена и станах директен очевидец и предавах всичко протичащо се тогава 

Имах шанса да фотографирам Марлон Брандо, Фредерико Фелини, Нино Рота, Джанкарло Джанини, да направя документални компании за българските велики гласове Николай Гяуров и Гена Димитрова, за международния диригент Емил Чакъров. Почти 3 месеца бях до баба Ванга, с цел да фотографирам кино лентата “Тъй рече Ванга “. За последно я видях единствено 2 дни преди да почине. Мога още доста да изреждам, само че няма да ни стигне времето. 

Не попитахте ли баба Ванга за бъдещето си? Дали ще станете началник на Българска национална телевизия?

Никога не съм питал нищо за себе си. Много хора злоупотребяваха с нея. 

Имате ли управнически опит?

Бях един от основателите на ВТК,заедно с сътрудника от Българска национална телевизия Ани Илинчева.Започнахме от две празни стаи и направихме за 3 месеца 24 –часова стратегия, с 12 лични излъчвания и над 100 души екип. Бях съсобственик и член на УС на радио „ Мила “ФМ.Бях търговски шеф в една Американска телекомуникационна компания. Там създадох и получих лицензи от НСРТ тогава за 2 телевизионни канала- комедиен и бизнес. Те не се осъществиха за жалост,защото американската компания се отдръпна от България.

Защо решихте да участвате в състезанието, вярвате, че името на спечелилия не е известно? 

Не ми се желае да имам вяра,че името е известно,както се приказва.Ако е по този начин,защо е този спектакъл,по-добре да има непосредствено предопределение,вместо подправен конкурс. Ако по този начин е ставало досега,е ясно за какво Българска национална телевизия е на този хал!

Какво в резюме планува концепцията ви за развиване на Българска национална телевизия - ще падат ли излъчвания и " глави "? 

Българска национална телевизия е сбъркана по закон-обществена е,а се финансира от страната.Да приемем,че е по справедливи аргументи.В същото време 75млн.,които получава,са голяма сума!!Може да се прави добра телевизия с тях.А Българска национална телевизия приключва всяка финансова година с дефицити от по няколко милиона.Сега се приказва за липса от 30,40 даже 50млн.??Трябва да се потърси сметка,защо е по този начин.

Според мен отговорът е неприятен мениджмънт! Защото има приключване на пари,дублиране на структури, неконкурентна програмна скица,няма политика за привличане на персони,а тъкмо противоположното.Хора непрестанно напущат Българска национална телевизия, а това е малкия екран, която е отгледала всички телевизионни фрагменти.За да има мощна социална телевизия, тя би трябвало да е гледана! 

Добри излъчвания,личности,добри пари,добър мениджмънт - това желая да направя. Това са част от концепциите ми.

Кажете три излъчвания на Българска национална телевизия, които гледате с интерес от сегашната стратегия на медията?  

“История.бг “, “Референдум “, “Вяра и общество “. 

Бихте ли работил с някой от другите претенденти за началник на Българска национална телевизия - съперници в състезанието? И с кого от тях?

Трудно ми е да кажа в този момент. С множеството не съм работил, пък и желая да чуя концепциите им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР