Седем големи центъра за масово ваксиниране отварят врати днес в

...
Седем големи центъра за масово ваксиниране отварят врати днес в
Коментари Харесай

Великобритания иска да ваксинира 15 млн. души до средата на февруари

Седем огромни центъра за всеобщо имунизиране отварят порти през днешния ден в Англия. Целта на английското държавно управление е доникъде на февруари да бъдат имунизирани към 15 милиона души.

Седемте центъра, които са в Бристол, Епсъм, Лондон, Нюкасъл, Манчестър, Стивинидж и Бирмингам ще разполагат с потенциал за имунизиране на 4 души за минута.

Приоритетни групи са възрастните хора и здравните служащи. През седмицата ще бъдат отворени и стотици други по-малки пространства в границите на програмата за всеобщо имунизиране.

По данни на националното опазване на здравето единствено на територията на Англия към този момент има 1200 здравни пункта - изцяло оборудвани и с нужния личен състав, за всеобщото имунизиране.

Данните за заразяванията обаче не престават да са тревожни, като броят на пациентите с Covid-19 в лечебните заведения е рекордно висок – над 30 000 спрямо 18 000 от пика на пандемията през април.

Според „ Дейли телеграф “ министрите възнамеряват още по-голямо стягане на ограниченията, като може даже да се стигне до възбрана на физическа интензивност отвън дома с хора, които не са членове на фамилията, съобщи БНР.

Властите настояват, че доста хора употребяват извършения или разходки, с цел да заобикалят наредбите и да се срещат с другари на кафе в парковете.

Тази заран професор Крис Уити, основният здравен консултант на държавното управление, предизвести британците по Би Би Си да сведат до най-малко ненужните контакти, тъй като идващите седмици се чака да бъдат най-лошите и най-трудните за националното опазване на здравето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР