Седем години и четири месеца затвор получи асеновградчанин, уличен в

...
Седем години и четири месеца затвор получи асеновградчанин, уличен в
Коментари Харесай

Малко над 7 г. затвор за опит за грабеж на заложна къща и нападение на касиер

Седем години и четири месеца затвор получи асеновградчанин, махленски в обир на заложна къща в Асеновград. Първоначалното разпореждане за присъдата бе оповестено от Пловдивския областен съд и по-късно доказано от Върховния касационен съд. В случая с грабежа са забъркани 34-годишният асеновградчанин и двама негови малолетни съучастници. Сред претекстовете за взетото от магистратите решение е, че грабежът е в огромни размери и е съпроводен с тежка телесна щета, като закононарушението е осъществено в изискванията на рисков рецидив.
Сцената се разиграла на 10.05.17 година, когато подсъдимият влезнал маскиран и въоръжен с железен бокс в заложна къща в Асеновград. Нападнал касиера, удрял го с юмруци по главата и по тялото, пробвайки се да го принуди да каже къде държи ключа за касата. В това време, двамата съучастници на 34-годишния асеновградчанин спуснали външните ролетни щори на помещението и следили да не пристигна клиент. Въпреки понесените болки, касиерът не споделил къде е ключът. Тогава, подсъдимият решил да прибере в чанта мобилни телефони на обща стойност 1 800 лв., златна монета и още 800 лв. в брой, които намерил в бюрото.
След това, нарушителят траял да нанася удари на касиера, който в един миг съумял да натисне паник бутона. Двамата " пазачи " хукнали да бягат незабавно, щом видели приближаващата се полицейска кола, без да оповестят това на съучастника си. Полицаите арестували асеновградчанина и извикали кола за спешна помощ за потърпевшия.
Пред Окръжния съд делото е протекло по реда на кратко правосъдно разследване, като мъжът е признал виновността си. Поради това, първичното му 11-годишно наказване е редуцирано с 1/3. Така, нападателят ще остане зад решетките седем години и четири месеца, при непоколебим режим. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР