Седем фирми от енергийния бранш, двама крупни търговци и едно

...
Седем фирми от енергийния бранш, двама крупни търговци и едно
Коментари Харесай

10 родни компании - лидери на Балканите

Седем компании от енергийния отрасъл, двама крупни търговци и едно добивно сдружение са отличници по приходиАЕЦ " Козлодуй " измежду най-печелившите компании на Югоизточна Европа в влиятелна ранглиста
10 български компании влизат в влиятелната ранглиста топ 100 на най-успешните компании от Югоизточна Европа, направена за поредна година от организация SeeNews, която прави класификация по доходи, облага, както и по браншове.
Седем от най-печелившите ни компании са от енергийния отрасъл, двама са крупни търговци на едро и дребно, една е добивната компания, произвеждаща метали.
За втора поредна година " Лукойл Нефтохим Бургас " и производителят на метали " Аурубис България “ са измежду водещите 10 компании в района по доходи за 2018 година В съпоставяне с година по-рано те обаче в този момент отстъпват позиции по отношение на 2017 година

" Нефтохим " отстъпва с една позиции

и заема шестото място в класацията а позиция с приходи от 3 милиарда евро. " Аурубис " път губи две места и заема осмо място с доходи от 2.6 милиарда евро., само че с два пъти по-ниска облага за 2018 година.
За първи път в класацията на стоте най-големи бизнеси на Югоизточна Европа влиза  АЕЦ " Козлодуй " с доходи от над 1 милиарда лв., с към 100 милиона евро повече от предходната гидина. Компанията ни влезе непосредствено в Топ 10 на най-печелившите компании с растеж на облагата си над 20 % до 84 милиона евро през предходната година.
Държавният газов снабдител " Булгаргаз " се придвижва напред в общата ранглиста с шест позиции до 85-то място поради приходите си от 666 милиона евро, само че се подрежда и в отрицателната ранглиста за най-губещи компании поради осъществената загуба от 16 милиона евро за предходната година.
" Националната електрическа компания " пък се смъква до 20-то място в топкласацията откакто осъществя доходи от 1,65 милиарда евро, само че регистрира загуба от 37 милиона евро за 2018 година и също влиза в класацията за компании с огромни загуби. Там попада и петролната рафинерия в Бургас

" Нефтохим ", която резервира доходи

от 3 милиарда евро, само че отчина загуба за годината от 130 милиона евро.
" Лукойл България " усъвършенства позициите си, изкачвайки се от 23-о до 18-о място с растеж на приходите от близо 24% до 1.7 милиарда евро, само че това се случва с минимална облага за годината.  
Петролната " Сакса " прави незабравим скок в класацията, показвайки растеж на приходите с 57% до 869 млн. евро и увеличена облага с 30% и е на крачка да влезе в Топ 50 на най-успешните компании на Балканите.
" Кауфланд България " остава на 60-о място с 800 милиона евро доходи и облага без смяна.
Една от най-успешните компании за търговия на едро
и дребно

" Експрес Логистик енд Дистрибюшън " се издига

от 96-о на 91-о масто,отчитайки 15 % растеж на продажбите до 620 милиона евро, както и смяна на годишния финансов резултат от отрицателен на положителен.
Две позиции след нея е рафинерията за биогорива в русенското село Сливо поле - " Астра Плант ". Тя се изкачва с 4 позиции нагоре като регистрира с 12 % растеж на приходите до 611 млн. евро и 6 пъти по-висока облага спрямо 2017 година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР