Седем души загинаха при мощна буря, която се разрази в

...
Седем души загинаха при мощна буря, която се разрази в
Коментари Харесай

Деси Цонева за бурята в Гърция: Хвърчаха дървета, беше нещо невиждано, ужасяващо

Седем души починаха при мощна стихия, която се развихри в сряда вечерта в известния туристически регион Халкидики. Сред жертвите има и 2 деца. Ранените са повече от 100. В епицентъра на бурята беше и Деси Цонева.

„ Бяхме в епицентъра на този циклон. Ходихме на вечеря в Неа Платидеа. В това време на приложението получих уведомление за код „ алено ” за мощни дъждове. Изведнъж от нищото пристигна тази стихия. Падна електрически дирек пред нас. Хвърчаха дървета, хвърчаха кофи. Започна да вали град. Беше нещо невиждано. Беше нещо ужасяващо ”, показа тя пред Николай Василковски в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”.

Цонева изясни, че всичко е минало за 20 минути. А в резултат на градушката на колата са нанесени огромни вреди.

„ Ситуацията последователно се усъвършенства. С напъните на всички ангажирани гръцки служби. Имало е евакуиране на почиващи и летовници от Халкидики през днешния ден в обедните часове, поради което пътищата са били натоварени. Към момента не престават работите по разчистване на пътища и възобновяване на електропреносната мрежа ”, изясни Красимир Серафимов, първи секретар на генералното ни консулство в Солун.

Той добави, че досега няма сигнали за потърпевши българи при бедствието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР