Седем души са задържани при мащабна специализирана акция в Бургаска

...
Седем души са задържани при мащабна специализирана акция в Бургаска
Коментари Харесай

Седем в ареста след мащабна спецакция в Бургаско

Седем души са арестувани при огромна профилирана акция в Бургаска област.

При интервенцията са тествани редица адреси, населявани от престъпно проявените. Иззети са разнообразни движимости, измежду които: домашен електроуреди, принадлежности, машини, медни кабели и проводници и други

Установява се съпричастността на арестуваните към осъществени в последните дни обири от частни домове и офиси в Бургаско.

Двама от арестуваните към този момент са с повдигнати обвинявания и мярка " задържане за период до 72 часа ". Единият е наведен в бургаския затвор с мярка задържане.

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания по отношение на трима от мъжете.

Сред арестуваните е и 3 1-годишна престъпно проявена жена, осъществила голям брой обири за набиране на финансови средства за закупуване на опиати. Тя е и съучастник на кражбата на осем бронзови и сребърни старинни монети и украшения, както и антични глинени предмети, изложени в базата на Националната художествена академия в Ахтопол - така наречен " Гръцко учебно заведение ", осъществена дружно с 33-годишен бургазлия на 10 юни тази година.

Двамата бургазлии проникнали в музейното здание през незатворен прозорец на приземното помещение и откраднали скъпи монети и глинени предмети, които считали да пласират за набиране на пари за закупуване на опиати. Въпреки отхвърли на двамата причинители да спомагат на полицейските чиновници, доста от откраднатите културно-исторически експонати са открити и конфискувани от трети лица. Сред откритите полезности са: бронзови и сребърни монети, железни сечива и част от оръжия и глинени обредни съдове и украшения / гривна, обеци и копчета/. Най-ценна измежду откраднатите експонати е антична сребърна монета / тетрадрахма на Месембрия - II в. прочие Хр./ с лика на Александър Велики.

При интервенцията е било арестувано и " муле " - 19-годишен юноша, осъществил телефонна машинация по отношение на 60-годишна жена от бургаския комплекс " Изгрев " за 7 500 лева и 20 грама златни украшения. Измамата е осъществена по класическата скица " оказване на подпомагане на полицейски чиновници за задържане на телефонни измамници ". Мъжът е с повдигнато обвиняване и е арестуван за 72 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР