Седем души са с глоби след като весела компания танцува

...
Седем души са с глоби след като весела компания танцува
Коментари Харесай

Хоро по време на карантина в Петрич, последиците

Седем души са с санкции откакто радостна компания танцува хоро по време на извънедно състояние в Петрич. Вече 3 от тях - в това число и този, който е излъчвал видеото онлайн във Фейсбук, са с повдигнато обвиняване и актове за нарушена карантина. Такава е равносметката след намесата на прокуратурата и силите за реда в града. Това стана ясно от репортаж на Нова тв по тематиката.
Ситуацията била следната: Въпреки наложените ограничения, многочислена компания от " Шекер махала " в Петрич решила да отпразнува с кръшни танци на една от улиците в квартала рожденният ден на лелята на един от танцуващите. Тя била в Белгия и считали да я изненадат с видеото. Затова го снимали и разгласили в обществените мрежи.
Прокуратуата проверила случилото се и отишла с полиция на място. Оказало се, че във радостната компания има такива, които е трябвало да бъдат под домашна картина.
" Клипът с танците е пуснат в интернет в късния следобед. На телефона, който е посочен за подаване на сигнали към локалния спешен щаб, се е обадил жител. Информацията незабавно е подадена на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са се присъединили извънредно бързо и съответно ", съобщи зам.-кметът на града Владислав Коларов.
Участниците се разбягали сега, в който научили, че полицията ги търси, разкри зам.-кметът. В последна сметка обаче всички те били открити от управляващите.
В установяването на ред и поддържането на осведоменост в ромската група в града, на управниците оказват помощ посредници като Силвия Янева. Тя изясни пред Нова тв, че постоянно осведоми и направлява хората в кватала през цялото време на изключителното състояние.
" Това хоро е изключение. Не сме имали други такива произшествия досега. Успявам да владеем обстановката в квартала. Още когато се вкара изключителното състояние, бяхме осведомени със заповедите и ограниченията, които би трябвало да се взимат. Започнахме да ги разпространяваме и в квартала ", споделя тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР