Седем души са ранени, след като ракета, изстреляна от Ивицата

...
Седем души са ранени, след като ракета, изстреляна от Ивицата
Коментари Харесай

Седем ранени при ракетен удар срещу Израел

Седем души са ранени, откакто ракета, изстреляна от Ивицата Газа, удари къща в централната част на Израел, съобщи Би Би Си.

Ракетата се е взривила в 5:20 часа локално време в понеделник северно от Тел Авив.

Премиерът Бенямин Нетаняху, който редуцира визитата си в Съединени американски щати поради случая, даде обещание да отговори със мощ. До момента никой не е поел отговорност за нападението. Въпреки това

Нетаняху ще се срещне през днешния ден с президента Доналд Тръмп, който се чака да публично да признае суверенитета на еврейската страна над Голанските възвишения.

Преди седмица и половина две ракети бяха изстреляни към Тел Авив, само че нямаше потърпевши. Израелската войска отговори с десетки въздушни удари в Газа, като рани четирима души.

Часове след удара израелската войска упрекна „ Хамас “ за офанзивата и заяви, че изпраща спомагателни елементи в региона на Газа.

В отговор представител на „ Хамас “ изрично отхвърли обвиняванията на Израел, че е зад нападението. „ Никой от придвижванията за опозиция, в това число „ Хамас “, има интерес да изстрелва ракети от Газа към врага “, съобщи представителят при изискване за анонимност.

Той добави, че същото обръщение е изпратено до Египет, който медиатор сред Израел и „ Хамас “.

Всички ранени в днешната офанзива са членове на едно семейство, чиято къща се запалила. Сред тях са и три деца, в това число 6-месечно бебе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР