Седем души са дали съмнителни положителни проби и до обяд

...
Седем души са дали съмнителни положителни проби и до обяд
Коментари Харесай

7 нови души са дали съмнителни проби за коронавируса

Седем души са дали съмнителни позитивни проби и до обяд ще стане ясно дали са инфектирани изрично с COVID-19, заяви началникът на Националния действен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски.
Задействан е екшън проект в Институт "Пирогов ". "Независимо в коя болница е открита зараза, болните се настаняват в отделения в изолираност, съблюдават се строги хигиенични ограничения, а в останалите звена на клиниките се дезинфекцират. Присъствието на външни лица не е желателно ", подсети проф. Мутафчийски.
"Пирогов " остава да работи, само че се закрива кардиологията в обособената си постройка и се мести в главната постройка. Неврологията работи с по-малък потенциал в Клиниката по неврохирургия. Останалите клиники във вътрешните отделения към този момент преустановяват работата си. Травматологията, хирургията и детските клиники не престават при засилени ограничения за стерилизация.
49 лежащоболни, свързани с към този момент откритите случаи, са изолирани - във вътрешна клиника в обособена от главната постройка на института. 30 са лекарите, които ще бъдат тествани за ковид. "Безумна е концепцията, че те би трябвало да бъдат затворени ", безапелационен бе проф. Мутафчийски.
Мъжът е на 74-годишен с предходно белодробно страдалчество, което се е влошило. И все още положението му се утежнява, само че не е сериозно. 66-годишната му брачна половинка е била в тежко положение, на командно дишане, в сериозно положение и е интубирана.
Първите контактни на тях лица са 8 и са настанени в белодробната болница в София. "Контактните лица, които нямат клинична изява, ще бъдат оставени в домашна карантина ", посочи шефът на ВМА.
Възрастната жена в Габрово е получила белодробен излив и е подобрила индикаторите си след операция. Клиничната й картина се усъвършенства. Медицинската сестра там няма никакви признаци за болест. В Плевен болните от COVID-19 също се усъвършенстват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР