Седем души са били привлечени като обвиняеми за незаконния износ

...
Седем души са били привлечени като обвиняеми за незаконния износ
Коментари Харесай

7 души са обвинени за незаконен износ на лекарства

Седем души са били привлечени като обвинени за противозаконния експорт на медикаменти, заяви на конференция през днешния ден ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, представен от " Фокус ". Той посочи, че един от арестуваните при интервенцията е хипотетичният водач на групата. По думите му има задоволително учредения той да остане в ареста и откакто изтече наложената му мярка за 72 часа задържане. Останалите шестима са с мярка за неотклонение парична гаранция.
По думите на Гешев ръководителят на групата е обвиняем по два процеса - за машинация и за закононарушение за данъчна машинация, като се счита, че има действителна заплаха той да се укрие и да извърши и друго закононарушение.
За момента обвиняването против групата е за противозаконен експорт на медикаменти. Събират се материали за обвинявания за пране на пари и данъчни закононарушения. " Разчитам на предоставените проверки на сътрудниците от Национална агенция за приходите и на инспекциите в лечебни заведения и аптеки ", сподели Иван Гешев. Той добави, че на един от арестуваните ще бъде предявено обвиняване и за пране на пране, защото е държал сума от към 500 000 лева
" Реекспортът на медикаменти не е противозаконен, в случай че те са добити по легален метод ", посочи Гешев. За арестуваните при интервенцията обаче се счита, че са добити по нерегламентиран метод и с административни нарушавания. Шефът на Специализираната прокуратура изясни още, че за момента имена на лечебни заведения и аптеки, част от схемата, няма да се показват, защото следствието продължава.
Главния прокурор Румяна Арнаудова разгласи, че прокуратурата е мобилизирана, с цел да се пребори с източването на НЗОК с така наречен успореден експорт на медикаменти. " Разбира се, прокуратурата може да противодейства единствено във връзка с осъществените закононарушения ", посочи тя. Арнаудова добави, че наблюдаващите прокурори са упълномощили осъществяване данъчни проверки на 42 юридически лица. " Не е моментът към този час да споделяме информацията, с която разполагаме, тъй като ще затрудним следствието. Ще има продължение по тематиката ", сподели още тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР