Седем души са арестувани в България, след като вчера в

...
Седем души са арестувани в България, след като вчера в
Коментари Харесай

Седем са арестуваните за задушените мигранти

Седем души са задържани в България, откакто през вчерашния ден в страната бяха открити 18 мигранти, умрели от задушаване в камион. Това заяви през днешния ден чиновник от българското вътрешно министерство, съобщи Франс прес.

„ Мога да потвърдя, че седем души са арестувани “, сподели той пред Агенция Франс Прес ден след тази най-тежка до момента обвързвана с мигранти покруса в страната.

Сред обвинените е босът на каналджийската мрежа, уточни различен държавен чиновник. По-рано той е бил наказан на пет месеца затвор условно за трафик на хора.

Телата на 18 мигранти, умряли от задушаване, бяха открити през вчерашния ден в зарязан камион в софийското село Локорско. Според първичните данни от следствието камионът е превозвал нелегално 52 души, скрити под дървен материал, евентуално афганистански мигранти, пристигнали от Турция.

Трупове лежали по тревата към камиона.

34 млади мъже от афганистански генезис са настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота, само че има и няколко в по-тежко положение. Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали, прибавя организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР