Седем доживотни присъди - най-голямата издавана досега в Кипър присъда,

...
Седем доживотни присъди - най-голямата издавана досега в Кипър присъда,
Коментари Харесай

Кипърският сериен убиец е заплашен от 7 доживотни присъди

Седем доживотни присъди - най-голямата издавана до момента в Кипър присъда, чакат първия кипърски сериен палач. Делото против него бе заведено през днешния ден в окръжния съд на Никозия. Началото на процеса бе планувано за понеделник, 24 юни, съобщи БНР.

35-годишният капитан от кипърската Национална армия Никос Метаксас е упрекнат в предумишлени убийства на пет млади дами и две деца - дъщери на две от тях - всичките имигранти в Кипър. По време на разпитите в края на април той е дал писмени признания, че е направил закононарушенията.

Разкриването им, което стартира на 14 април, раздруса и хвърли в потрес Кипър. Случаят докара до оставката на министъра на правораздаването и уволнението на началника на полицията.

В хода на траялото два месеца следствие са събрани близо 800 свидетелски показания и над 450 разбори на доказателства, които са приложени към обвинителния акт в съда.

През тази седмица държавното управление на Кипър реши да изплати по 17 000 евро на децата на жертвите.

Финансова помощ от по 10 000 евро на всяко от фамилиите дава посредством благотворителната си фондация милиардерът човеколюбец, кипърецът сър Стелиос Хаджийоану, основател на самолетната компания easyJet.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР